1) ប្រវត្តិៈ
-នំក្រឡាន ថ្មគ្រែរបស់ ខេត្តក្រចេះ
2) គ្រឿងផ្សំៈ
- អង្ករដំណើប -បំពង់ឬស្សីខ្ចី
- ដូងទុំ
-សណ្តែកអង្គុយ
- អំបិល
-ស្ករស
-ទឹក
3) របៀបធ្វើៈ
-
អង្ករដំណើបយកទៅលាងទឹកឲ្យស្អាតយកទៅត្រាំទឹករយៈពេល
៣០នាទីរួច សំរិតទឹកចោលទុកឲ្យស្រស់ទឹក។ យកដូងដែលកោសរួចមកច្របល់ជាមួយ អង្ករដំណើបនោះ តែគេយកដូងដែលពូតយកខ្ទិៈមកច្របល់ជាមួយអង្ករវិញឯ
ខ្ទិៈនោះក៏យកមកច្របល់ជាមួយអង្ករដែល យកអំបិល ស្ករសមកលាយនឹង សណ្តែកអង្គុយច្របល់ជាមួយអង្ករតាមចំនួនអង្ករល្មម
និងឆ្អាញ់ពិសារ។ យកអង្ករដំណើបដែលលាយហើយ ប៉ុន្តែសណ្តែកអង្គុយត្រូវតែស្ងោរវាសិន។ យកទៅច្រកនឹងបំពងឬស្សីខ្ចីល្មមដែលគេកាត់ជាកង់ៗរួចជាស្រេច។
បើមិន ទាន់ដាក់ខ្ទិៈដូងទេ គេយកខ្ទិៈដូងទៅចាក់តាមបំពង់នោះ។ ជាចុងក្រោយគេ យកស្រកីដូងដែលគេបានហែកជាចំរៀកតូចៗមកផ្តុំចូលគ្នាញាត់មាត់បំពង់
ឬស្សីចុកឲ្យណែន។ គេយកទៅដុតចំនួន ១ម៉ោងទើបឆ្អិនយកមកសំរួល បំពង់ជាការស្រេច។
No comments